WeCreativez WhatsApp Support
Whatsapp ile Ulaşın
Merhaba, Telefonda hukuki danışmanlık hizmeti vermesek de randevu ve diğer talepleriniz için Whatsapp üzerinden hızlı iletişime geçebilirsiniz.
Mezopotamya Mahallesi, 332. Sokak, Kutay Şato Trend Office, Kat : 5, No :18, Kayapınar/DİYARBAKIR 0537 579 12 69
info@yilmazkarakas.av.tr

Ticaret ve Şirketler Hukuku

Ticaret Hukuku Nedir?

Roma devrinden önceki çağları ele aldığımız zaman ticaret hukuku adı altında özel bir hukuk dalı karşımıza çıkmamaktadır. Zaman ilerledikçe insanların birbirleriyle olan ticari faaliyetlerinden dolayı bunu düzenleyen hukuk kurallarının yer alması da kaçınılmaz olmuştur. Hukukun ticaretle ilişkisi olan bütün mevzuatını ticaret hukuku olarak tanımlayabiliriz. Ticaret hukukunun kaynağını ortaçağlarda görmekteyiz. Lonca teşkilatı içinde tüccarlar arasında mesleki düzeni sağlamaya çalışan ve oluşan anlaşmazlıkların özel hükümlerle çözülmeye çalışıldığı görülmektedir.17. ve 18. Yüzyıllara gelindiğinde bu görevin devlete intikal etmiş olduğu bilinmektedir. Ticaret alanında ortaya çıkan ilk genel kanun ise XIV. Louis’in Ordonnance de Commerce akımı olmaktadır. Ticaret hukuku bugün sosyal hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu konuda yaşanan sıkıntılar da avukatlık büromuz tarafından doğru şekilde ele alınmaktadır.

Ticaret Hukuku Alanındaki Hizmetler Nelerdir?

Ticaret hukuku alanındaki hizmetleri sıralamamız gerekirse bunları ticari anlaşmalar ve sözleşmeler, ticari anlaşmaların müzakere edilmesi ve taslak aşamalarındaki danışmanlık, ortak anlaşmaları, kredi anlaşmaları, imtiyaz, acentelik ve bayilik konusundaki sözleşmeler, kıymetli evrak, senet ve çek alacaklarının icra yoluyla tahsili, danışmanlık, yönetim ve hizmet sözleşmeleri, şirketlerin yeniden yapılandırılması, sermaye artımı ve azaltmaları, tasfiye, genel kurul ve yönetim kurulu işlemlerinin gerçekleştirilmesi, şirket ana sözleşmesinin ve hissedarlar sözleşmesinin hazırlanması şeklinde bir liste oluşturabiliriz. Avukatlar sıralanan ticaret hizmetlerinin bilgi ve birikimle donanmış kişiler tarafınca verilmesinin oldukça önemli olduğunu belirtir ve bu konularda en iyi hizmeti en kısa süreçte vermeyi kendisine görev edinir.

TİCARET HUKUKU AVUKATINI SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

İnsanlar genellikle avukat seçimi yaparken dava sonucunu en kısa sürede bitirecek ve kendisini fazla uğraştırmayacak bir avukat seçmeyi tercih ederler. Bu doğrultuda da bir avukat bularak hem işlerini zahmet etmeden kısa sürede bitirmeyi hem de en etkili sonucu almayı amaç edinirler. Bu doğrultuda oldukça haklı olsalar bile avukatlarının bilgi ve birikim düzeyinin iyi düzeyde olduğundan da emin olmaları gerekmektedir. Uzman avukatlarımız bu konuda bilgi düzeyi iyi olmayan kişilerin süreci yavaşlatarak kendilerinden yardım isteyen kişiyi zor duruma düşürebileceklerinin altını çizmektedir. Gerçekten görevinde başarılı olan bir avukatın verileri nasıl kullanabileceğini belirten avukatlarımız bu kişilerin büyük bir avantaj sağlayacağına ve süreci başarılı bir şekilde bitireceğine dikkat çekmektedir.